Merja Heino

Merja Heino, Sakraali tila 2, 2015, öljy ja pigmentti kankaalle, 75 x 150 cm (kuvaa rajattu)

Työhuone: Hämeentie 155 A 7. krs
– Merja Heino maalaa rakennustaiteen historiaan, kasvimaailmaan ja maisemiin liittyviä maalaussarjoja.
Arkkitehtuuriin ja ornamentiikkaan liittyvät maalaukset käsittelevät arkkitehtuurin historiasta, lähinnä renessanssin ja barokin rakennustaiteen ja ornamentiikan muodoista lähteviä aiheita, jotka ovat kulkeneet länsimaisessa visuaalisessa kulttuurissa antiikista asti.
Alkujaan nämä muotoaiheet ilmenivät antiikin pilareiden kapiteelien achanthus-lehtiaiheissa. Renessanssin ja barokin julkisivuissa ne saivat uusia muotoja sekä niiden myötä uuden nimen – voluutta. Samat muotoaiheet toistuivat myöhempinä vuosisatoina sekä arkkitehtuurissa, että esimerkiksi huonekalujen – kuten tuolinjalkojen – muotoilussa. Nykyään näihin spiraalimaisiin muotoihin voi törmätä tapeteissa, lahjapapereissa, hajuvesipullojen designissa.
Arkkitehtuuri- ja ornamenttiteemaisissa maalauksissani pelkistän ja siirrän tätä visuaalista perintöä nykykuvataiteen kontekstiin.
Lisää tietoa: www.merjaheino.fi
Puh. 050-441 5655, merja.heino [ät] welho.com
– Allaolevien teosten lisäksi työhuoneeltani löytyy paljon muutakin mielenkiintoista: maalauksia, grafiikkaa, puupiirroksia ja kortteja. Tervetuloa tutustumaan – ota yhteyttä etukäteen!
Myyn teokset taidelainaamoperiaatteella, eli korottomalla ja kuluttomalla osamaksulla. Kuvissa näkyy teosten maksimimaksuaika – teoksen saa omakseen nopeamminkin!